WOW FINLANDIN UUDET OHJELMAJULKISTUKSET AIKAJÄRJESTYKSESSÄ:

 

AAMUSTARTTI: JOOGAA (la 11.3. klo 10.15 – 11)

Paula Kiurun ohjaamassa lauantaisessa aamujoogassa hellitään niin kehoa kuin mieltä. Joogaharjoituksia tehdään rauhalliseen tahtiin, mukaan ei tarvita kuin mukavat vaatteet jotka eivät kiristä. Tervetuloa nauttimaan joogan hyvistä vaikutuksista!

Paula Kiuru on Tamperelaisen Om Yoga -koulun perustaja, yrittäjä sekä äiti. Hän ohjaa säännöllisesti joogatunteja, vetää joogalomia ulkomailla sekä pitää opettajakoulutusta. Myötätunto kanssaihmisiä kohtaan on vienyt hänet useiden erilaisten joogaryhmien pariin tuoden joogan avulla iloa ja tasapainoa niin erityislapsille kuin päihdekuntoutujillekin.

VIEWS ON THE NEWS (la 11.3. & su 12.3. klo 11.15 – 12)

WOW Finlandin Views on the news -uutiskatsauksessa WOW Finlandin asiantuntijapaneeli ruotii mediassa esiin nousseita sukupuolitasa-arvoa käsitteleviä aiheita.

Check up on today’s newspapers with WOW Finland as the panel discusses what the headlines mean for gender equality and talks about experiences of dealing with the press.

ENNAKKOESITYS: MUODONMUUTOKSIA (YLE, 2017) (la 11.3. klo 13.15 – 14.15)

WOW Finland -festivaaleilla nähdään ennakkonäytös Kati Juuruksen uunituoreesta dokumenttielokuvasta Muodonmuutoksia.
Muodonmuutoksia on dokumenttielokuva naisista, jotka pyrkivät kohti ruumiin täydellisyyttä. Dokumentti tarkastelee bikinifitness-ilmiötä lähietäisyydeltä, neljän päähenkilönsä kautta. Dokumentin nuorilla naisilla oma ruumis on jatkuvan tarkkailun ja pohdinnan kohde. Sitä voi hallita, muuttaa, muokata ja rakentaa. Mutta onko oman ruumiin kehittäminen kohti täydellisyyttä emansipaatiota vai sittenkin yksi naisruumiin ulkopuolisen kontrollin muodoista?

VAIKUTTAVIA NAISIA (la 11.3. klo 14.30 – 15.45)

Vaikuttavia naisia -keskustelussa valokeilaan pääsevät inspiroivat naiset, jotka omalla toiminnallaan ja ajatuksillaan muuttavat maailmaa. Mukana on mm. pitkään Latinalaisessa Amerikassa tasa-arvotyötä tehnyt Suomen tasa-arvosuurlähettiläs Anne Lammila, neliraajahalvaantunut kirjailija ja elämän erityisopettaja Marja Korhonen sekä kirjailija ja yrittäjä Ronja Salmi. Keskustelussa naiset jakavat tarinansa – miten minusta tuli minä? Millaiset valinnat tai sattumat ovat johdattaneet naiset siihen elämäntilanteeseen, jossa he nyt ovat. Vaikuttavia naisia haastattelee somevaikuttaja ja bloggaaja Emmi Nuorgam.

DANCE LIKE BEYONCÉ (la 11.3. klo 16 – 17)

Tanssikoreografi Sonya Lindforsin vetämässä työpajassa Tanssi kuin Beyoncé ravistellaan normeja ja otetaan asenne haltuun. Tervetuloa voimaantumaan tanssista ja nauttimaan omasta kehosta!

 Sonya Lindfors on helsinkiläinen koreografi ja UrbanApa taideyhteisön taiteellinen johtaja. Hän valmistui koreografiksi (MA) Teatterikorkeakoulusta vuonna 2013. Sonya työskentelee monipuolisesti nykynäyttämön parissa tehden omia teoksiaan, työskennellen osana erilaisia kollektiivejä sekä teatteriohjaajien työparina.

AAMUSTARTTI: KUNTONYRKKEILYÄ (su 12.3. klo 10.15 – 11)

WOW Finlandin sunnuntaiaamu käynnistyy Tampereen Voimailuseuran Anna-Kaisa Heinämäen kuntonyrkkeilysessiolla. Tampereen Voimailuseura lainaa 30 ensimmäiseksi paikan päällä ilmoittautuneelle kuntonyrkkeilyhanskat, muut ovat tervetulleita mukaan harjoitukseen ilman välineitä. Osallistujille suositellaan väljiä treenivaatteita, mutta pukukoodi on vapaa.FEMINISTINEN TALOUSPOLITIIKKA (su 12.3. klo 12.15 – 13)

Feministinen talouspolitiikka -paneelissa eturivin talouspoliittiset ajattelijat keskustelevat professori Anu Koivusen johdolla siitä, millaista voisi olla feministinen talouspolitiikka. Millainen talouspolitiikka edistää tai vähentää tasa-arvoa? Keskustelemassa muun muassa kulttuuripolitiikan yliopistolehtori Mikko Jakonen sekä sukupuolentutkimuksen ma. yliopistonlehtori Hanna Ylöstalo.

PLAY RAPE (su 12.3. klo 13.15)

Kriitikoiden ylistämä Anna Paavilaisen monologinäytelmä esitetään WOW Finlandissa suomeksi englanninkielisillä tekstityksillä

VILLIT POJAT JA KILTIT TYTÖT – SUKUPUOLI VARHAISKASVATUKSESSA (su 12.3. klo 16 – 17)

Millaisiin sukupuolirooleihin lapsia kasvatetaan, ja miksi sillä on väliä? Miten perinteisiä sukupuolirooleja haastetaan kasvatuksen keinoin? Keskustelemassa mm. Tulva-lehden päätoimittaja Atlas Saarikoski ja kansanedustaja Jani Toivola (vihr.). Keskustelun juontaa toimittaja Anu Silfverberg. 

Keskustelun järjestää Naisasialiitto Unioni ry, joka on tehnyt vuosia hanketyötä sukupuolisensitiivisen varhaiskasvatuksen parissa. Unionin asiantuntijat ovat kouluttaneet aiheesta noin tuhat kasvattajaa.

Share This