PRESIDENTTI HALONEN JA SADAT MUUT TASA-ARVON KANNATTAJAT WOW FINLANDIIN

Tampere-talossa 11.–12.3.2017 järjestettävän WOW – Women of the World Finlandin koko ohjelma on nyt julkaistu. Ensi kertaa Pohjoismaissa järjestettävillä tasa-arvofestivaaleilla on mukana iso joukko vaikuttajia yhteiskunnan eri osa-alueilta. Keskustelemaan ja esiintymään saapuvat mm. Tarja Halonen, Lenita Airisto, Erin, Maija Vilkkumaa, Anna Paavilainen sekä Islannin entinen pääministeri Johanna Sigurdardottir. Kyseessä on sisällöiltään ja taidemuodoiltaan kenties laajin Suomessa koskaan toteutettu festivaali.

Yksi WOW Finlandin odotetuimmista nimistä on presidentti Tarja Halonen, joka kertoo omasta tasa-arvotyöstään paneelissa Women of vision. Nordic Music Exportin johtajan Anna Hildurin haastateltavaksi saapuu Halosen lisäksi myös musiikkipromoottori ja Viron vuoden kansalainen 2015 Helen Sildna.

Festivaaleilla keskustellaan lisäksi avoimesti seksuaalisesta väkivallasta mm. kirjailija Ann-Mari Leinosen, Tyttöjen talon Kristiina Hannilan sekä blogisti Jasmin Heleniuksen kanssa sekä perhepolitiikasta kansanedustaja Sanna Marinin vetämässä paneelissa. Danceokessa eli tanssikaraokessa puolestaan matkitaan yhdessä musiikkivideoiden koreografioita, hikoillaan ja heitetään patsastelu romukoppaan.

Festivaalipäivät huipentuvat Jenni Pääskysaaren ja Maria Veitolan emännöimissä iltakonserteissa, joissa esiintyy maamme taiteen ja kulttuurin supertähtiä, kuten Erin, Katariina Havukainen, Maija Vilkkumaa, Jonna Tervomaa ja Maarit Hurmerinta.

WOW Finland tarjoaa myös paljon englannin- ja ruotsinkielisiä sekä viittomakielisiä keskusteluita, esityksiä ja työpajoja.

Ilmaisohjelmassa stand upia, noloja päiväkirjapaljastuksia ja keskustelua läskistä

WOW Finland tarjoaa runsaasti ilmaisohjelmaa ja maksuttoman Avoimen lavan esityksiä. Avoimella lavalla nähdään muun muassa stand up -koomikot Jamie MacDonald, Anitta Iso A Ahonen ja Johanna Tohni, räppäri Mercedes Bentso sekä mezzosopraano Niina Keitel. Avoimella lavalla keskustellaan läskistä Raisa Omaheimon ja Saara Särmän kanssa sekä kuullaan koomikko Risto Koo Järvisen ja kirjailija Rosa Meriläisen noloja päiväkirjapaljastuksia. Ilmaisohjelmassa pelataan lauta- ja konsolipelejä Gamer Girlsien kanssa sekä murskataan lasikattoja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden toteuttamassa installaatiossa.

Koko festariohjelma: www.wowfinland.fi/ohjelma

Opiskelijat, alle 18-vuotiaat, työttömät ja eläkeläiset saavat festariliput puoleen hintaan. Liput ja lisätiedot: www.wowfinland.fi/liput

Share This