”Ei ainakaan mitään omiin napoihin tuijottelua pelkästään, vaan myös kansainvälisiä kertojia kokemuksista muissa maissa. Kansainvälisiä kampanjoijia vääntämään meille rautalangasta miten me voidaan auttaa!”

Näin kommentoi yksi WOW Think innin osallistuja Turussa. Hänen lauseessaan kiteytyy lukemattomien muidenkin ihmisten viesti. Ihmiset Rovaniemeltä Helsinkiin ja Imatralta Vaasaan pyysivät meitä tuomaan WOW Finland -festivaalille vieraita muista maista, jakamaan tietoa ja tarinoitaan siitä, millaisia haasteita naiset eri maissa kohtaavat ja millaisia ratkaisuja he ovat niihin löytäneet. Lisäksi lukemattomat ihmiset toivoivat, että inspiroivien kansainvälisten tähtien lisäksi antaisimme kunnian myös ihan tavallisille ihmisille, jotka ovat tehneet urotekoja joko oman elämänsä sankareina tai auttaessaan muita.

 

Nobelin rauhanpalkinnon voittaja Malala Yousafzai WOW -konseptin perustajan ja taiteellisen johtajan, Dame Jude Kellyn haastattelussa Southbank Centressä Lontoossa 8.3.2013.
Kuva: Sarah Jeynes/Southbank Centre

Meidän ei todellakaan tarvinnut ryhtyä keksimään, keidenkähän tarinat ja kokemukset kiinnostaisivat: Think inneistä tapaamamme 690 suomalaista ehdottivat meille tuhansia ihmisiä. Näistä satoja ja kymmeniä ääniä saaneiden listasta valitsimme vieraita, joita lähdimme WOW Lontoon ystäviemme kanssa tapahtumaamme kutsumaan. Ja niinpä meillä on todella ilo ja kunnia esitellä WOW Finland -festivaaleilla hämmästyttäviä ihmisiä: naisia, jotka ovat uhmanneet valtionpäämiehiä saadakseen tehdä kutsumustyötään, rohkeita oman tiensä kulkijoita, tabujen tutkijoita ja häpeästä vapaamman maailman kampanjoijia sekä lannistumattomia työn puurtajia.

Uutiskirjeestä ja tältä sivustolta voit lukea näistä vieraista lisää. Ja vielä on yllätyksiäkin tulossa…
Olen polvillani kunnioituksesta jokaisen näiden ihmisen edessä – samoin kuin jokaisen WOW:ssa mukana olevan. Sinä olet WOW.

Lämpimin terveisin, Paulina Ahokas, yksi WOW Finland -festivaalin johtajista

Share This